bedrijvenbezoek

Afgelopen maandag bezochten we met het 5de leerjaar twee fantastische bedrijven in de streek: de boerderij van Mauro uit L5B en een heuse aardbeienkwekerij. We wilden vooral kijken naar de gelijkenissen en verschillen die er zijn tussen landbouw en industrie (na het bezoek aan de Volvo-garage).

We kwamen heel wat te weten over hoe al dat malse vlees en de heerlijke aardbeien op onze borden getoverd worden en waar de melk vandaan komt!


's Morgens reden we per fiets naar de boerderij. We leerden het verschil tussen een melk- en een vleeskoe en bekeken de stallen. Ook zagen we op welke manier de koeien gemolken worden.
Tot slot kregen we een zelfgemaakt pudding! Dank je wel!


's Namiddags reden we onder een stralende zon naar de aardbeienkwekerij van Kris en Joke in Oostkamp. We konden alweer rekenen op de deskundige begeleiding van Fritz en Roland! Daar kregen we een rondleiding en staken we ook onze handen uit de mouwen!

We eindigden de leerrijke dag in een vrachtwagen. Na de theorie i.v.m. de dode hoek, konden we nu alles nog eens echt ervaren vanuit een cabine! Fenomenaal!

Klik hier voor de foto's!