startschot wandelen/lopen met Koen Naert

Onze leerlingen zitten een heel groot deel van de schooldag op de schoolbanken of staan op de speelplaats. We willen onze kinderen bewust maken dat ze voldoende moeten bewegen om tegengewicht te bieden aan al dat zitten/staan. Voldoende lichaamsbeweging nemen, maakt je fit en gezond.  Ideaal is om tijdens de dagelijkse activiteiten voldoende beweging in te lassen.

Daarom gaan alle leerlingen van het derde t.e.m zesde leerjaar tweemaal per week  15 minuten lopen of wandelen in de frisse buitenlucht en dit onder begeleiding van twee leerkrachten.

De leerlingen wandelen/lopen in een welbepaalde lus. Zo kan de afstand duidelijk bepaald worden en blijft het toezicht ten allen tijde bewaard. Ieder kind start op zijn of haar tempo. De kinderen worden aangemoedigd om te lopen maar de meesten zullen “stappen en lopen” combineren. Dat is ook goed!

Maandagmorgen bezocht Koen Naert onze school. Hij kwam ons een extra duwtje in de rug geven!
Koen Naert is een Belgische atleet, die zich heeft toegelegd op de lange afstanden. In de winter doet hij aan veldlopen en in het zomerseizoen concentreert hij zich vooral op de 5000 m en de 10 000 m.
Hij nam vorig jaar deel aan de Olympische Spelen op het onderdeel marathon. Hij behaalde daar een schitterende 22ste plaats!

Klik hier voor meerdere foto's.